Film.nl werkt het beste op onze gratis app:
iOS   icon Android   google play
Page 1
tt0078788
Page 1
Download de app Download de app

Apocalypse Now

Veel plezier met Apocalypse Now kijken bij

je wordt over 5 seconden doorgelinkt, of ga nu door naar retailer

Page 1
0%

Apocalypse Now

1979
Oorlog, Drama
147min.
16geweld grof taalgebruik

Deel Apocalypse Now

Je vrienden laten weten dat je Apocalypse Now wilt zien? Dat kan met Film.nl!

Kijk Apocalypse Now

Moeite met waar je nou Apocalypse Now moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand aanbieders, winkels en televisie kan vinden!
 

Bekijk hieronder het aanbod voor Apocalypse Now:

Vanaf € 3,99 bij iTunes
Te zien bij Pathé de Munt,
woensdag 15 juli
vr 17 juli 20:30
Te zien bij Pathé Buitenhof,
woensdag 15 juli
Te zien bij Pathé Tuschinski,
maandag 13 juli
Te zien bij Pathé de Kuip,
maandag 13 juli
Bekijk nog 4 bronnen meer
Laat minder zien minder
Weten in welke bioscopen Apocalypse Now draait?
Kies een stad

Samenvatting

Francis Ford Coppola's epos uit 1979 over de waanzin van de Vietnamoorlog, met Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall en Dennis Hopper in de hoofdrollen, is wel omschreven als een oorlog op zich. De kosten liepen legendarisch uit de hand en de omstandigheden op de set waren gespannen. Digitale 4K-restauratie. "Dit is geen film over Vietnam. Deze film ís Vietnam." Francis Ford Coppola's oordeel over Apocalypse Now mag klinken als grootspraak, de uitspraak is niet ver bezijden de waarheid. Hoofdrolspeler Martin Sheen werd getroffen door een hartaanval, het budget liep op tot 31 miljoen dollar en de opnames verzandden in vier lange maanden afzien in de jungle van de Filipijnen. Marlon Brando leverde een onvergetelijke mompelmonoloog af als de waanzinnige kolonel Kurtz ('I've seen horrors...') die heerst over een zelfgeschapen minirijkje in de jungle, en Dennis Hopper speelt een doorgeflipte oorlogsfotograaf die angstwekkend dicht bij Hoppers drugsdoordesemde zelf blijft. De openingsscène met een zwetende Martin Sheen onder de ventilator in een Vietnamse hotelkamer en de helikopteraanval op de maat van Wagners Walküre-thema behoren onderhand tot het collectief filmisch geheugen. En dan hebben we Robert Duvalls optreden als de napalm-minnende luitenant-kolonel Bill Kilgore nog niet eens vermeld. Twee Oscars: voor het camerawerk van Vittorio Storaro en het sounddesign. De Final Cut (2019) van Francis Ford Coppola is gemaakt van een nieuwe hoge-resolutiescan met gereviseerde soundmix (nu met de ultralage geluiden van de helikopter) en is twintig minuten korter dan Redux.

Regisseur en acteurs

Francis Ford Coppola (regisseur), Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall, Frederic Forrest, Sam Bottoms, Laurence Fishburne, Albert Hall, Harrison Ford, Dennis Hopper, G. D. Spradlin, Jerry Ziesmer, Scott Glenn, James Keane, Kerry Rossall, Colleen Camp, Cynthia Wood, Linda Carpenter, Jack Thibeau, Tom Mason, Damien Leake, Marc Coppola, Glenn Walken, Bill Graham, Jerry Ross, Charles Robinson, Nick Nicholson, Don Gordon Bell, Evan A. Lottman, R. Lee Ermey, Jim Gaines, Charlie Sheen, Vittorio Storaro, Francis Ford Coppola, Henry Strzalkowski, Lonnie Woodley, Aurore Clément, G.D. Spradlin

Trailers

We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?