Film.nl werkt het beste op onze gratis app:
iOS   icon Android   google play
Page 1
tt0104046
Page 1
Download de app Download de app

Daens

Veel plezier met Daens kijken bij

je wordt over 5 seconden doorgelinkt, of ga nu door naar retailer

Page 1
0%

Daens

1992
Drama
138min.
12

Deel Daens

Je vrienden laten weten dat je Daens wilt zien? Dat kan met Film.nl!

Kijk Daens

Moeite met waar je nou Daens moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand aanbieders, winkels en televisie kan vinden!
 

Bekijk hieronder het aanbod voor Daens:

Samenvatting

Daens verhaalt de strijd van de progressieve priester Adolf Daens tegen de gevaarlijke werkomstandigheden, kinderarbeid en lage lonen aan het eind van de 19de eeuw in de textielfabrieken van Aalst. Stijn Coninx baseerde zich op het boek van Louis Paul Boon voor deze prestigieuze kostuumfilm over de priesterparlementariër. Een film met een fraaie fotografie die de barre werk- en levensomstandigheden van de textielarbeiders evenwel niet versluiert. Daens, de eerste Vlaamse film die genomineerd werd voor de Oscar voor Beste niet-Engelstalige film, staat een kwarteeuw na zijn release nog altijd overeind als een huis.

Regisseur en acteurs

Stijn Coninx (regisseur), Jan Decleir, Gérard Desarthe, Antje De Boeck, Michael Pas, Karel Baetens, Julien Schoenaerts, Wim Meuwissen, Brit Alen, Johan Leysen, Linda van Dyck, Idwig Stephane, Jappe Claes, Brenda Bertin, Alex Wilequet, Fred Van Kuyk, Herbert Flack, Rik Hancké, Matthias Schoenaerts

Populair

We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?