Film.nl werkt het beste op onze gratis app:
iOS   icon Android   google play
Page 1
tt0085829
Page 1
Download de app Download de app

De leeuw van Vlaanderen

Veel plezier met De leeuw van Vlaanderen kijken bij

je wordt over 5 seconden doorgelinkt, of ga nu door naar retailer

Page 1
0%

De leeuw van Vlaanderen

1985
Drama
104min.

Kijk De leeuw van Vlaanderen

Moeite met waar je nou De leeuw van Vlaanderen moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand aanbieders, winkels en televisie kan vinden!
 

Bekijk hieronder het aanbod voor De leeuw van Vlaanderen:

Vanaf € 2,99 bij iTunes

Samenvatting

In het begin van de veertiende eeuw staat het graafschap Vlaanderen onder Franse voogdij. In West-Vlaanderen zijn er opstanden ontstaan tegen die overheersing. Vooraanstaande Fransen komen de oude graaf van Vlaanderen vragen zich naar de Franse koning te begeven en zich te onderwerpen. Hij vertrekt en wordt in CompiƩgne gearresteerd. Wanneer kort daarna Fillips De Schone een officieel bezoek brengt aan Brugge, wordt hij maar koeltjes ontvangen. De bevolking wordt opgehitst door de oude deken van de weversgilde, Pieter De Coninck, en ook Jan Breydel laat zich niet onbetuigd. Intussen oefent de Franse edelman Jacques de Chatillon een waar schrikbewind uit in Brugge. De opstandelingen verlaten de stad. Franse soldaten vergrijpen zich aan de achtergebleven families: de moord op moeder, de broer en de zus van Jan Breydel gooit olie op het vuur. De Vlamingen nemen weerwraak op de Fransen. Als koning Filips dat verneemt, stuurt hij een groot leger naar Vlaanderen om de rebellie de kop in te drukken. De Vlamingen verzamelen zich rond Kortrijk en wachten de strijd af.

Regisseur en acteurs

Hugo Claus (regisseur), Jan Decleir, Frank Aendenboom, Theu Boermans, Julien Schoenaerts, Josine van Dalsum, Herbert Flack, Filip Peeters, Vic de Wachter, Ronny Waterschoot, Guy Van Sande, Tania Van der Sanden, Jules Croiset
We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?