Film.nl werkt het beste op onze gratis app:
iOS   icon Android   google play
Page 1
tt0097216
Page 1
Download de app Download de app

Do the Right Thing

Veel plezier met Do the Right Thing kijken bij

je wordt over 5 seconden doorgelinkt, of ga nu door naar retailer

Page 1
0%

Do the Right Thing

1989
Komedie
120min.
12

Deel Do the Right Thing

Je vrienden laten weten dat je Do the Right Thing wilt zien? Dat kan met Film.nl!

Kijk Do the Right Thing

Moeite met waar je nou Do the Right Thing moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand aanbieders, winkels en televisie kan vinden!
 

Geen bronnen beschikbaar.

Samenvatting

4K-restauratie van Spike Lee's Do the Right Thing. Recht voor z'n raap toont Spike Lee de spanningen tussen Italiaanse en zwarte bewoners van de New Yorkse wijk Bedford-Stuyvesant. Regisseur Spike Lee vestigde met Do the Right Thing zijn naam als ge├źngageerd filmmaker die recht voor zijn mening uitkomt, zonder zijn gevoel voor humor te verliezen. Een kokend hete zomer in de multiraciale wijk Bedford-Stuyvesant in New York zet de toch al gespannen verhoudingen tussen zwarte bewoners en Italianen nog verder onder druk. De uitbaters van een pizzatent, Sal en zijn zonen Pino en Vito, zijn het mikpunt van haat in Lee's schildering van de moeilijkheden tussen New Yorks diverse bevolkingsgroepen. Op de soundtrack staan flink wat old skool hiphoptracks. Rosie Perez opent Do the Right Thing dansend op het niets aan de verbeelding overlatende "Fight the Power" van Public Enemy. Spike Lee zelf is te zien als hoofdpersoon Mookie, naast toen nog vrij onbekende acteurs als Samuel L. Jackson en John Turturro. Spike Lee regisseerde meer dan vijftig speelfilms, documentaires, korte films en videoclips, en is een van de bekendste filmers uit de Afro-Amerikaanse gemeenschap. In mei is hij voorzitter van de Gouden Palm-jury in Cannes. De sociaal bewogen films van Lee leiden niet zelden tot controverse; de regisseur neemt geen blad voor de mond: kwesties als racisme, etnische spanningen, de (dubieuze) rol van de media en de Amerikaanse bende- en drugsoorlogen zijn enkele van de thema's in Lee's werk. Do the Right Thing werd in 1999 door de Library of Congress aangewezen als waardevol filmerfgoed en opgenomen in de National Film Registry, een selectie films die om culturele en historische redenen worden geconserveerd. Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van de film verzorgde The Criterion Collection in 2019 een 4K-restauratie, met de geremasterde soundtrack van 2009. De digitale restauratie (vanaf een scan van het cameranegatief) herstelt het kleurbereik, contrast, helderheid en textuur van de beelden. De restauratie werd goedgekeurd door Ernest Dickerson, Do the Right Thing's cameraman.

Regisseur en acteurs

Spike Lee (regisseur), Danny Aiello, Ossie Davis, Ruby Dee, Richard Edson, Giancarlo Esposito, Spike Lee, Bill Nunn, John Turturro, Paul Benjamin, Frankie Faison, Robin Harris, Joie Lee, Miguel Sandoval, Rick Aiello, John Savage, Samuel L. Jackson, Rosie Perez, Roger Guenveur Smith, Steve White, Martin Lawrence, Leonard L. Thomas, Christa Rivers, Frank Vincent, Luis Antonio Ramos, Richard Habersham, Gwen McGee, Steve Park, Ginny Yang, Sherwin Park, Shawn Elliott, Diva Osorio, Chris Delaney, Angel Ramirez Jr., Sixto Ramos, Nelson Vasquez, Travell Lee Toulson, Joel Nagle, David E. Weinberg, Yatte Brown, Mecca Brunson, Shawn Stainback, Soquana Wallace, Nicholas Turturro

Trailers

Populair

We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?