Page 1
tt0156587
60437083,221652742,221652690
Page 1
Download de app Download de app

Flowers of Shanghai

Veel plezier met Flowers of Shanghai kijken bij

je wordt over 5 seconden doorgelinkt, of ga nu door naar retailer

Page 1
0%

Flowers of Shanghai

1998
Drama
125min.
16drugs- en/of alcoholmisbruik

Deel Flowers of Shanghai

Je vrienden laten weten dat je Flowers of Shanghai wilt zien? Dat kan met Film.nl!

Kijk Flowers of Shanghai

Moeite met waar je nou Flowers of Shanghai moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand aanbieders, winkels en televisie kan vinden!
 

Bekijk hieronder het aanbod voor Flowers of Shanghai:

Te zien bij Filmhuis Gouda,
zondag 1 augustus 20:00
Te zien bij Filmhuis Alkmaar,
zondag 1 augustus 15:20
Te zien bij Lumiere,
woensdag 4 augustus 19:10
Te zien bij EYE Filmmuseum,
woensdag 4 augustus 18:30
Te zien bij KINO,
zondag 1 augustus 14:25
Te zien bij Wenneker Cinema,
zaterdag 31 juli 14:30
Bekijk nog 3 bronnen meer
Laat minder zien minder
Weten in welke bioscopen Flowers of Shanghai draait?
Kies een stad

Samenvatting

Tony Leung en andere sterren uit de Aziatische film spelen de hoofdrollen in deze historische vertelling over het leven in de door de Britten beheerde bordelen van het laat 19-eeuwse Shanghai. Ambtenaar Wang (Tony Leung) breng er vele uren door en beziet het sociale leven in de van de buitenwereld afgesloten huizen. De prostituees vinden er beschermers, er worden huwelijken gesloten, zaken gedaan en de opiumpijp gaat rond. Flowers of Shanghai is een visueel overrompelende studie van een beroepsgroep ten tijde van de Qíng-dynastie. De regisseur schildert de emoties van de prostituees subtiel, zonder veel woorden, en benadrukt hun isolement door een precieze mise-en-scène: de camera beweegt zich steeds heel langzaam van de ene kant van de kamer naar de andere en weer terug. Al direct na de wereldpremière wilde Eye - toen NFM/IAF - Flowers of Shanghai in distributie nemen. Door rechtenissues ging de release niet door en was de film slechts eenmalig te zien op het IFFR (1999). Meer dan twintig jaar later werd de film digitaal gerestaureerd en kon Eye alsnog een distributieovereenkomst sluiten. Met recht Previously Unreleased dus, deze fraaie period piece met mooie kostuums, prachtige maskers en schitterende decors. De destijds voor de competitie van Cannes geselecteerde film is nu in volle gerestaureerde glorie te zien.

Regisseur en acteurs

Hou Hsiao-hsien (regisseur), Tony Leung Chiu-Wai, Michiko Hada, Carina Lau, Michelle Reis, Jack Kao, Rebecca Pan, Stephanie Fong Shuan, Annie Shizuka Inoh, Pauline Chan Bo-Lin, Vicky Wei, Firebird Liu, An-an Hsu, Hsu Hui-Ni, Shuan Fang, Hsiao-Hui Wei, Hsu Ming, Josephine A. Blankstein, Simon Chang, Tony Chang, Yiu-Ming Lee, Yu-han Lin, Wei-kuo Chiang, Yu-Hang Lee
We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?