Page 1
tt9144838
122263569,216612503
Page 1
Download de app Download de app

De apenprins

Veel plezier met De apenprins kijken bij

je wordt over 5 seconden doorgelinkt, of ga nu door naar retailer

Page 1
0%

De apenprins

2019
Animatie
77min.
6geweld angst

Deel De apenprins

Je vrienden laten weten dat je De apenprins wilt zien? Dat kan met Film.nl!

Kijk De apenprins

Moeite met waar je nou De apenprins moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand aanbieders, winkels en televisie kan vinden!
 

Bekijk hieronder het aanbod voor De apenprins:

Te zien bij Filmhuis Den Haag,
zaterdag 31 juli 15:00
Te zien bij Groninger Forum,
zaterdag 31 juli 14:00
Te zien bij Filmtheater De Lieve Vrouw,
zaterdag 31 juli 15:00
Te zien bij Filmschuur,
zaterdag 31 juli 10:45
Te zien bij Filmhuis Alkmaar,
zondag 1 augustus 11:00
Te zien bij LUX,
zaterdag 31 juli 14:45
Te zien bij EYE Filmmuseum,
zaterdag 31 juli 11:30
Te zien bij Focus,
dinsdag 3 augustus 13:45
Te zien bij Lumiere,
zaterdag 31 juli 14:00
Bekijk nog 5 bronnen meer
Laat minder zien minder
Weten in welke bioscopen De apenprins draait?
Kies een stad

Samenvatting

Tom is als baby te vondeling gelegd en groeit op bij professor Abervrach en Elizabeth, twee slimme, rebelse wetenschappers. Zij wonen op het eiland Nioukos bij een prachtige, vreemde stad, waar iedereen gelooft dat zij de enige bewoners op aarde zijn. Op een dag spoelt de oude apenprins Laurent aan op het strand. Hij komt van ver over zee, uit het machtige rijk Laankos. Tom ontdekt hem en brengt hem naar huis. Professor Abervrach probeert met de komst van de apenprins de andere wetenschappers ervan te overtuigen dat er meer is dan de stenen stad waar zij wonen. Niemand wil hem echter geloven en de anderen willen koste wat het kost hun eigen denkbeelden in stand houden. De prins loopt groot gevaar. Ondertussen rukt het bos op en overwoekert het de stad. Ruim twintig jaar na A Monkey's Tale en vijf jaar na Louise en Hiver verschijnt een nieuw meesterwerk van de veel bekroonde regisseur Jean-François Laguionie (1939). Samen met regisseur Xavier Picard (1962) creëerde hij een even prachtige als grappige en intelligente film voor jong en oud, met schitterend kleurgebruik en een delicate animatiestijl. Een doordacht verhaal dat stemt tot nadenken, zonder moraliserend te zijn. Over de omgang met natuur, cultuur en andere soortgenoten, over beschaving en de vraag hoe je een samenleving een welkome plek maakt voor iedereen.

Regisseur en acteurs

Jean-François Laguionie (regisseur), Xavier Picard (regisseur), Enrico Di Giovanni, Catherine Lafond, Célia Rosich, Marie-Madeleine Burguet, Thomas Sagols, Gabriel Le Doze, Frédéric Cerdal, Patrick Bonnel
We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?