Film.nl werkt het beste op onze gratis app:
iOS   icon Android   google play
Page 1
tt0279231
Page 1
Download de app Download de app

Minoes

Veel plezier met Minoes kijken bij

je wordt over 5 seconden doorgelinkt, of ga nu door naar retailer

Page 1
0%

Minoes

2001
Familie
86min.
al

Deel Minoes

Je vrienden laten weten dat je Minoes wilt zien? Dat kan met Film.nl!

Kijk Minoes

Moeite met waar je nou Minoes moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand aanbieders, winkels en televisie kan vinden!
 

Bekijk hieronder het aanbod voor Minoes:

€ 7,99 per maand
€ 8,99 bij Bookspot
€ 8,99 per maand
€ 9,99 bij bol,com
Vanaf € 1,99 bij Cinetree
Vanaf € 2,99 bij iTunes
€ 9,99 per maand
Bekijk nog 6 bronnen meer
Laat minder zien minder

Samenvatting

Tibbe, beginnend journalist bij de Killendoornse Courant, staat op het punt ontslagen te worden. Eigenlijk is hij te verlegen om een goede journalist te zijn, maar de hoofdredactrice geeft hem nog één kans. Terwijl Tibbe tobt over een goed verhaal, ontmoet hij de merkwaardige juffrouw Minoes. Zij is, naar eigen zeggen, vroeger een poes geweest. Ze gedraagt zich inderdaad nogal kats: ze spint, ze geeft kopjes, ze slaapt bij voorkeur opgerold in een doos en kan met katten communiceren. Tibbe heeft zo zijn twijfels over juffrouw Minoes, maar als zij hem, dankzij haar kattencontacten, aan exclusief nieuws helpt waarmee hij zijn baan kan behouden, besluit Tibbe haar als assistente aan te nemen. Als tegenprestatie krijgt zij gratis kost en inwoning. Een fantasievol avontuur ontspint zich in het oer-Hollandse stadje Killendoorn, waar iedereen elkaar kent en iedereen zich ook met alles bemoeit. De talloze katten in het stadje Killendoorn slaan het mensenvolk gade en voorzien Minoes, en dus Tibbe, van alle laatste nieuwtjes. Op een dag ontdekken de katten dat meneer Ellemeet, fabrieksdirecteur en een zeer geliefde plaatselijke weldoener, vooral een boosdoener is. Als juffrouw Minoes ervoor zorgt dat Tibbe de duistere zaakjes van meneer Ellemeet publiceert, keert de gehele bevolking van Killendoorn zich tegen hem. Tibbe weigert zijn bericht te rectificeren, waarop hij op staande voet wordt ontslagen. Hier laten juffrouw Minoes en haar "kattenpersdienst" het niet bij zitten. Met een slim plan willen ze Ellemeets wandaden bewijzen en bekendmaken.

Regisseur en acteurs

Vincent Bal (regisseur), Carice van Houten, Theo Maassen, Jack Wouterse, Pierre Bokma, Olga Zuiderhoek, Hans Kesting, Sarah Bannier, Marisa Van Eyle, Kees Hulst, Lineke Rijxman, Bas Teeken, Bianca Krijgsman, Plien van Bennekom, Wim Van den Heuvel, Joep Onderdelinden

Trailers

We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?