Film.nl werkt het beste op onze gratis app:
iOS   icon Android   google play
Page 1
tt8633462
176606326,176606551
Page 1
Download de app Download de app

Quo Vadis, Aida?

Veel plezier met Quo Vadis, Aida? kijken bij

je wordt over 5 seconden doorgelinkt, of ga nu door naar retailer

Page 1
0%

Quo Vadis, Aida?

2020
Drama
102min.
12

Deel Quo Vadis, Aida?

Je vrienden laten weten dat je Quo Vadis, Aida? wilt zien? Dat kan met Film.nl!

Kijk Quo Vadis, Aida?

Moeite met waar je nou Quo Vadis, Aida? moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand aanbieders, winkels en televisie kan vinden!
 

In de bioscoop vanaf donderdag 29 april 2021

Samenvatting

Quo Vadis, Aida? is een Bosnische speelfilm van Jasmila Žbanić (Grbavica, winnaar Gouden Beer) die een fictieve weergave geeft van de genocide in Srebrenica. Met onder anderen Raymond Thiry (Penoza) en Johan Heldenbergh (The Broken Circle Breakdown) als Dutchbatters. Aïda (Jasna Đuričić) werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen. Tot dan is Aida er zeker van dat de VN ze zou beschermen, maar als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zonen te redden. Meer dan 8.000 Bosnische vluchtelingen worden omgebracht. Quo Vadis, Aida? werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het filmfestival van Venetië. "Meeslepend, aangrijpend en hartverscheurend," aldus Variety. De film is tevens geselecteerd voor International Film Festival Rotterdam (IFFR) en is de Oscarinzending voor Bosnië en Herzegovina.

Regisseur en acteurs

Jasmila Žbanić (regisseur), Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Boris Isaković, Emir Hadžihafizbegović, Raymond Thiry, Johan Heldenbergh, Joes Brauers, Reinout Bussemaker, Teun Luijkx, Ermin Sijamija, Alban Ukaj, Rijad Gvozden, Juda Goslinga, Ermin Bravo, Sanne den Hartogh, Micha Hulshof, Sol Vinken, Emina Muftić, Merima Lepić, Jovan Živanović, Sanela Krsmanović, Job Raaijmakers, Nusmir Muharemović, Alija Aljević, Damir Mahmutović, Dražen Pavlović
We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?