Film.nl werkt het beste op onze gratis app:
iOS   icon Android   google play
Page 1
tt8351520
Page 1
Download de app Download de app

White Riot

Veel plezier met White Riot kijken bij

je wordt over 5 seconden doorgelinkt, of ga nu door naar retailer

Page 1

White Riot

2019
Documentaire
80min.
6

Deel White Riot

Je vrienden laten weten dat je White Riot wilt zien? Dat kan met Film.nl!

Kijk White Riot

Moeite met waar je nou White Riot moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand aanbieders, winkels en televisie kan vinden!
 

Bekijk hieronder het aanbod voor White Riot:

Samenvatting

Opwindende, verbijsterende en bijzonder inspirerende film over hoe eind jaren '70 een groepje muziekliefhebbers samen met The Clash en andere top-punk bands de grootse antiracismebeweging van Groot-Brittanniƫ creƫren. Het zijn huiveringwekkende beelden; aanhangers van het National Front, getooid met nazisymbolen, die massaal door de straten marcheren. Eric Clapton en Rod Stewart die hiervoor hun steun uitspreken. Een jonge David Bowie die zegt dat "Britain" toe is aan een fascistische leider. Het zijn deze uitspraken die de trigger zijn voor een groepje bevriende kunstenaars en muzikanten om een tegenbeweging te beginnen. Vanuit een drukkerij verspreiden ze vlugschriften en organiseren ze concerten. Wat begint als een vrij obscuur en lokaal initiatief, groeit uit tot een nationale beweging die enorme demonstraties en concerten van de grond krijgt. Het is een film vol energie en waar je energie van krijgt. De muziek is glorieus, The Clash, Sham 69, x-Ray Spex, Tom Robinson, maar ook de maar kort bestaande Aziatische punkband Alien Kulture dragen de Rock Against Racism beweging. De titel White Riot verwijst naar de eerste single van The Clash. In de film staat het symbool voor hoe muziek de wereld verandert. Rubika Shah, bekend van eerdere documentaires over David Bowie en Spike Lee, gaf de film prachtig vorm in de stijl van de fanzines van toen. Een meeslepende terugblik op een fascinerende tijd, verbijsterend in hoe actueel de film voelt en bijzonder inspirerend. Het is Woodstock meets the March on Washington, in Engelse punkstijl.

Regisseur en acteurs

Rubika Shah (regisseur), Red Saunders, Dennis Bovell, Mykaell Riley, Pervez Bilgrami, Pauline Black, Ruth Gregory, Topper Headon
We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?