Film.nl werkt het beste op onze gratis app:
iOS   icon Android   google play
Page 1
tt3855546
Page 1
Download de app Download de app

Nureyev

Veel plezier met Nureyev kijken bij

je wordt over 5 seconden doorgelinkt, of ga nu door naar retailer

Page 1
0%

Nureyev

2018
Documentaire
149min.
9angst

Deel Nureyev

Je vrienden laten weten dat je Nureyev wilt zien? Dat kan met Film.nl!

Kijk Nureyev

Moeite met waar je nou Nureyev moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand aanbieders, winkels en televisie kan vinden!
 

Bekijk hieronder het aanbod voor Nureyev:

€ 3,99 bij KPN on demand
Vanaf € 9,99 bij iTunes

Samenvatting

Boeiende en aangrijpende documentaire over het buitengewone leven van Rudolf Nureyev, één van de beroemdste balletdansers ter wereld, die uitgroeide tot een popcultuur icoon van zijn tijd. De film bestrijkt de periode vanaf het begin van zijn carrière tot aan het moment dat hij overliep naar het westen, een gebeurtenis die in de hele wereld opzien baarde. Nureyev portretteert niet alleen de danser maar geeft ook een tijdsbeeld waarin de Koude Oorlog op zijn hoogtepunt was, een periode waarin Rudolf Nureyev uitgroeide tot een cultureel fenomeen. Zijn virtuositeit en charismatische theaterpersoonlijkheid en zijn vlucht naar het Westen, maakte hem tot een wereldwijd bekend idool. De documentaire, geregisseerd door de voor een BAFTA genomineerde regisseurs Jacqui en David Morris, combineert niet eerder vertoond beeldmateriaal, originele filmmuziek van de bekroonde componist Alex Baranowski met een fascinerende reeks exclusieve moderne dansscènes in een regie van Russell Maliphant, voormalig danser bij het Royal Ballet. Een unieke theatrale en cinematografische ervaring.

Regisseur en acteurs

David Morris (regisseur), Jacqui Morris (regisseur), Dana Fouras, Marlon Dino, Lucia Lacarra, Grace Jabbari, Jordan Kennedy, Adam Kirkham, Isla Malliphant, Aysa Malliphant, Leon Poulton, Maria Fonseca, Faith Prendergast

Trailers

We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?